NEWMARKET

A productive, sustainable space to enjoy
THE BRIEF

We were asked to create levels for interest and to open views to the adjacent paddock. The clients also wanted a vegetable garden.

WHAT WE DID

The garden has been designed as a proper extension of the house. There is a large terrace leading to a clear view to the paddock, that clients can enjoy while having a cup of tea outside. The garden also has a vegetable/flower garden close to the kitchen.

Keen on promoting sustainability they also collect compost to fertilise the patch. The clients can appreciate the tranquillity thanks to seating areas in the garden, especially under the majestic Walnut tree where we have built a sculptural oak bench. The open-sided summer house offers a warm and sheltered place to enjoy the English weather.

Amazing sculptures punctuate the garden and emphasise the character of the place. The pond brings an additional interest for the garden and a refreshing atmosphere.