BISHOP’S STORTFORD

Tranquil planting and harmonious design
THE BRIEF

The clients asked Woodhouse Landscape Ltd to transform their garden into a peaceful place. They wanted to add more excitement to their garden which was composed of lawn, a pond and some established old trees they wanted to preserve.

WHAT WE DID

We proposed journeys through the garden to offer exciting experiences. The area by the house is quiet and peaceful. It has opportunities to sit, enjoy a meal or simply admire the views to the river of life or to the wider garden with a relaxing water cascade sound.

Each area opens surprising views to the surrounding landscape and to beautiful sculpture throughout the garden. The Woodland walk, the Moon garden, or the Garden of the Universe: they have their own character and are harmoniously linked together.

The tranquillity of this garden is also emphasised by a Mandala-inspired geometry.